LONKKUTESTI

Prologi:

Oltiinpa jälleen kerran kämppikseni kanssa hakemassa illan juomatarvikkeita paikallisesta Siwasta, kun silmiimme osui varsin mielenkiintoinen hintailmiö: lonkkupullojen hinnaksi ilmoitettiin vaatimattomat 3:40 FIM. Eihän siinä ns. lastenlonkussa ollut kuin pahaset 2,6% alkomahoolia, mutta näppärinä akateemisihmisinä päätimme kuitenkin laskeskella moisen juoman sopivuutta opiskelijabudjettiin. <HIKS!>

Myöhemmin illalla (ginipaukun äärellä) saimme sitten ratkaistua aivojamme vaivanneen ongelman vaativien integroimisten ja Pickard-Lindelörfin menetelmän avulla. Lonkun juomisessahan olisi ehkä sittenkin itua: Noin 35 markalla kaupasta saisi puoli koria lonkkua, eli 10 cl 100% viinaa, ja vastaavan alkoholimäärän siirtäminen elimistöön keppanan muodossa maksaisi melkeinpä neljäkymppiä! Ainoaksi miinuspuoleksi muodostuisi juoman suurehko määrä, sillä ko. ainetta pitäisi juoda huomattavasti enemmän kuin muita juomia.

<HIKS!>

Enempää historiaa muistelematta annan puheenvuoron arvoiselle raadille. Muistakaapas, että muistiinpanot on merkitty kelloajoittain, joten sinä itse voit helposti järjestää kotonasi vastaavan testin - vaikkapa vertailumielessä.


18:10 Viimeinen testihenkilö selvittelee puhelimessa testin universaalia tarkoitusta tyttöystävälleen. Testihenkilö numero kaksi valittaa pääkipua. AC/DC:stä huolimatta tunnelma on painostavan odottava. 43 lonkkupulloa odottavat.
18:30 Testihenkilöt 2 ja 3 ottavat varaslähdön testihenkilön 1 jatkaessa edelleen kiihkää puhelinneuvottelua. <HIKS!>
18:40 Testihenkilö 1 selviää puhelimesta, avaa ensimmäisen pullonsa ja päivittelee juoman loistavaa makua. Kyllä tämä tästä iloksi muuttuu.
18:41 Testihenkilö 3 tyhjensi ensimmäisen pullonsa ja totesi juoman olevan erittäin hyvää. Päähän se ei kyllä ainakaan vielä ole mennyt. Uutta putkeen.
18:47 Testihenkilö 2 tyhjentänyt ensimmäisen pullon… aika sokeriselta maistuu. Pitänee ottaa toinen.
18:49 Testihenkilö 1 sai jo muut kiinni. Tarkkana poikana hänestä tuntuu ihan samalta kuin puolikkaan nelostuopin juotuaan. Otanpa toisenkin, kun maistuu niin maukkaalta.
18:52 Testihenkikö numero 4 (= vertailuhenkilö numero 1) loistaa edelleen poissaolollaan. Pelaamme odotellessa korttia.
18:58 Testihenkilö 1 ja 2 huomasivat juoman röyhtäyttävän vaikutuksen. Myös sokerisuus puhutti. Toisen pullon puolivälissä t.h. 2 oli huomaavinaan pientä humaloivaa vaikutusta (se oli pelkkä refleksi).
19:03 Testihenkilö 1 voitti ristiseiskan. Ilo oli ylimmillään kaikilla, paitsi t.h. 2:lla ja 3:lla. II:t pullot lähestyvät loppuaan.
19:07 Sokeriselta maistuu. Maha jo tässä vaiheessa kommentoi vastaan. Ristiseiska on paska peli, vaikka en hävinnytkään. Mitäpä emme tekisi yhteisen hyvän eteen – jatkamme testiä. Samalla kahden pullon jälkeen kiinnostuimme juoman koostumuksesta: vettä ja sokeria on eniten.
19:09 Kolmas pullo on jo menossa testihenkilä 3:lla. Nyt alkaa tuntua, että ihan limsaa ei ole juotu. Röyhtäyttää mukavasti. Kommentti: "Eihän tätä selvin päin juo pirukaan."
19:24 Testihenkilö lopettelee kolmatta pulloa. Kommentti: "yöks". Tilannetta ei suinkaan helpoita se, että vertailuhenkilö saapui paikalle Export IVA Koff -tölkkeineen. Mutta, testi ennenkaikkea.
19:28 Ensimmäinen vessareissu edessä testihenkilöllä 2. Saas nähdä miten rakko reagoi aineeseen.
19:29 Testihenkilö 1 huomaa humaloituvansa hieman, vaikka vasta 4. pullo on lähdössä. T.h. 2 & 3 kommentoivat juoman sokerisuutta ja t.h. 4 elvistelee tölkkioluellaan: "Onpas hyvää."
19:31 Testihenkilö 3 huomaa neljännen aloitetun pullon paikkeilla, että kylläpäs on makeaa stuffia. Onkohan humala loppujen lopuksi enenmän sokerin vai alkoholin syytä?
19:36 V.h 1 ja 48 oluttölkkiään saapuivat hetki sitten paikalle (vrt. 19:24). Tosin testihenkisesti olutta on enää 48 – 6 tölkkiä, ja mukana on vain n kappaletta. Ja nyt olisi tarvetta vessaan.. Kauniinman sukupuolen edustaja otti yhteyttä t.h. 2:een. Pudonneeko päitä? ;)
19:42 V.h. 1:llä on jo vaikeuksia käyttää mustekynää. Hassua Pitäisikö käydä katsomassa, mitä löytyy ulko-oven viereisessä huoneessa?
19:47 Testihenkilö 2 selvisi yllätyspuhelusta vammoitta. Muut testihenkilöt ovat jo edistyneet, joten tässä lienee tarvetta kiristää tahtia. Huomioita humalasta: tulee varkain, mutta sokerihumala taitaa vielä toistaiseksi olla suurempi… korjaan tilannetta.
19:49 Testihenk. 2 & 4 lähtivät vaihtamaan poppia. T.h. 4 tanssi tuolilla ja selvisi hengissä. Poppi vaihtui teknohumpaksi, kun se aikaisemmin oli ollut rehtiä rokkia. Testihenkilö 2 kusi istualtaan ettei roisku (sukupuolesta huolimatta). Juoman sokerisuus on aika häiritsevää, mutta kompensaatiota on luvassa (-popcornin muodossa.
19:56 Edelleen vaikeuksia kynän kanssa (vrt. V.h. 1 opiskeluala (= SIK. toim. huom.()
Testi alkaa saada riemastuttavia piirteitä. T.h. 3 totesi lonkeron humalluttavan vaikutuksen. Muut yhtyvät kolmoseen.
Koff 4A on myös alkanut vaikuttaa aivoissa. Ilmeisesti hyvä olut on pilattu alkoholilla. Tunnen osan muistoista häviävän.
20:03 T.h. 1 kieltäytyi kommentoimasta t.h. 2:sen särkemää olutpulloa (pullojen pesun yhteydessä). Lehtivihreät ei voi ymmärtää eikä käsittää. Oluen pullotus käynistynee koht. sillään.
20:10 Testihenkilö 1 meni kuselle ensimmäistä kertaa (5 lonkkua). 2 koria tyhjiä pulloja pesty (1 rikkoontui).
20:20 Oluen pullotus täydessä käynnissä. Ja pullottajat täydessä kännissä(?). Ei ehkä kuitenkaan vielä. Ensimmäisen pullon pullotus on pieni hetki ihmiskunnalle, mutta suuri askel meidän bile-yhteisölle :-) Ja musaksi vaihdettiin Leevi & The Leavings. JEE!!!
20:31 <HIKS!>T.h. 2 tyttöystävän saavuttua on ilmennyt seuraava tilanne: "Olen toki nauttinut olutta… (lonkkua, mutta humalassa? Enhän toki! ;) Ainakaan pahassa." Leevi and the jätökset itkee onnesta, ja kori olutta on pullotettu. Elämä hymyilee, eikö vain :-)

Siteeraan keskusteluissa vain itseäni, se antaa niille ryhtiä.

---- Mark Twain

ps. En vieläkään ole oppinut käyttämään tätä kynää.

20:38 T.h. 3 turisee: Nyt on juotu…öö…niin, siis 7:s menossa… Havaittu, että koska 3-4 A-olutta joisi aika paljon äkimpää, joten ei välttämättä ole kuitenkaan parempi ostaa long drinkkiä, kuin olutta… Olo alkaa olla jo hiukan humlainen. Pojat sen kun jatkaa pullotusta ja aina välillä ottaa lisää
21:30 Kolmas nainen soi ja ilo (lienee) ylimmillään. Ilmeisesti "limullakin" on päihdyttäviä vaikutuksia. Mikä on päivän luku: 37!
21:35 Testihenkilö 2 kommentoi: ei oikein iske tämä lonkku, pitäs olla väkevämpää(kö?). Pullotus oli pirun kova homma, muta tulipahan tehtyä
21:45 Ei vittu tää mee päähän. Kommentti: "Hyi saasta, taas lähtee yks!"
21:45 Vieläkin… Joo, aika paskaa, siis aika paljon/nopeasti pitäs juoda, että tuntuisi
21:55 Miehistön moraali alkaa hiipua. Testihenkiö 1 yrittää viimeistä epätoivoista rutistusta lonkkua todella nopeesti nassuun.. testihenkilö 2 alkaa hiipua: "Eihän tästä tule yhtään mitään"
21:54 !ENERGIZE! Aikavääristymä ;-)
22:05 Testihenkikö 2 alkaa hiipua: "En kyllä juo, yök." T.h. 1 ja 3 jatkavat urheasti juopottelua, vaikka juoma ei enää päähän nousekaan. Kauhea maku.
22:20 Joo ei.. Kyllähän tätä hätätilanteessa lipittäisi, mutta eipa oikein iske. Herkkä masu kapinoi vastaan, voi voi.
22:40 20 X-FILEKSEEN!
22:40 Testihenkilöt tekevät johtopäätöksen: tätä litkua ei pysty juomaan tarpeeksi nopeaa, että humala edes pysyisi yllä. 7+3 pulloa jäljellä ja tunnelma ei ole huipussaan.
22:50 Testihenkilö 2 tekee radikaalin päätöksen: ei enää yhtään mitään.
22:55 T.h. 1 ja 3 + v.h. 1 aloittivat kotivideon katselun, jolloin t.h. 2 lopen kyrpsääntyneenä päätti vetääntyä naispuoliseen seuraan. T.h.:t 1 & 3 jatkavat nesteen ottoa kaiken aikaa humaltuen. Saapahan nähdä taas
23:29 T.h. 3 on ainakin kyllästynyt koko v:tun lonkkuun, onneksi viimeinen (=15:sta) pullo on jo menossa. Jos meinaa olla päissään tai edes pikkuisen humalassa (enemmän kuin ihan vähän), niin ei kannata juoda tätä f*!@king sotkua.
0:12 Testihenkilö 1 päätti juoda viimeisen hörpyllisen testijuomaa; 14 pulloa meni mahaan ja olo on melkoinen. Humalatila ei johdu pelkästään alkoholista, myös sokerimäärällä on osuutta asiaan. Päätänpä testin tähän, lähden nukkumaan… Vielä sen verran, että ei tätä paskaa juo susikaan, paitsi ehkä ginin lantrinkina. Maha on täysi ja paino on varmaankin noussut viisi kiloa. "Börbs", sanoo testihenkilö 1 lopuksi.
0:16 Joo, asiahan on niin, että tätä sotkua en enää juo, ainakaan ilman terästystä. Maksa selvästikin toimii sen verran nopeasti, että tämän vahvuinen (=mietoakin miedompi) juoma ei kunnolla mene päähän. Aikaisemmin tulee raja vastaan määrässä ja sokerissa kuin promilleissa. Jep - ensi kerralla väkeviä. <HIKS!>


(C) Juha Lehtomäki 1997 C'est la vie -pääsivulle